Himalája só élettani hatása

A Himalája kristálysó a Himalája hegységből, kb.3000 méter magasságban fekvő sóbányából származik. Kitermelése robbantás nélkül, kizárólag kézzel történik. Sóoldattal tisztítják, mossák és napon szárítják.

Kb. 250 millió éves kristálysó, természetes előfordulási formájában minden kritériumnak megfelel,szervezetünk számára fontos kémiai elemeket - jódot, káliumot, magnéziumot, szelént és más hasznos anyagot tartalmaz.

Az Institut für funktionelle Umwelt diagnostik (IFUD) (Funkcionális Környezeti Diagnosztikai Intézet) vizsgálatai szerint a boltokban vásárolható, jódozott étkezési só 17%-ot von el az életenergiánkból, míg a Himalája-só 27%-os energianövekedést eredményez. A brechtesgaden-i, vagy az Erntesegen cég kősója,amit őssónak is neveznek, 23%-al növeli meg az energiaszintet, a finomítatlan tengeri só pedig 11%-al.

Himalája kristálysó, mellyel az éveken át tartó biofizikai vizsgálatokat és kutatásokat végezték, vezetője Peter Ferreira, német biofizikus volt.

A kutatások során megmérték és bizonyították mind a 84 elem jelenlétét a Himalája kristály sóban. A vizsgálatok azt bizonyították, hogy ugyan minden kristálysó kiegyenlítő erővel bír, de az elemek előfordulási mennyisége és aránya szerint, egyesek csak a túl, mások csak az alul működéseket befolyásolják pozitívan.

Ezzel szemben a Himalája kristálysó mind az alul, mind a túlműködésekre kiegyenlítően hat.

Évek során a betegségek palettája egyre szélesebb körűvé vált, ahol a Himalája kristálysó a betegségeket pozitívan befolyásolta.

A kristály sóból nem lehet túl sokat fogyasztani, mert egy természetes regulációs, kiegyenlítő hatása van.

A Himalája kristálysóban minden ásványi anyag és nyomelem az eredeti formájában található meg, a legmagasabb bioenergiai minőségben adalékanyag hozzáadása nélkül. 97-99 %-ban kollodált NaCl-ból és egyéb ásványi anyagokból áll, amit a szervezet hasznosítani tud. A só minden élőlény számára életfontosságú. A víz, kálium és só együttesen szabályozzák a szervezet vízháztartását.

A természetes kiváló minőségű kristálysó különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő, és salaktalanító hatású.

himalaja3.jpg

Támogatja a szervezet öngyógyító erejét, ezért mindennemű betegségre pozitív hatással van. A só védi a sejteket különösen az agysejteket az elsorvadástól. Az idegpályákon keresztül az agyba szállítja az elektromos áramot, így közvetlenül felelős a gondolatainkért. Segít a koncentrációs zavar megszüntetésében, krónikus fejfájásnál, alvás zavarnál. A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésében. Ha elegendő víz van a szervezetben, a só megnöveli a vér mennyiségét.

A cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azt.

Tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában. A só fontos az izomzat és az erőnlét fenntartásához, megszünteti az izomgörcsöket Erősíti az immunrendszert, így segít az allergiás megbetegedéseknél Asztma esetén hatásos, mint egy inhalációs-spray csak mellékhatások nélkül. A himalája sókabinok gyógyhatásának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgők sima izomzatára kifejtett hatás.

Ezek a természetes állapotukban lévő ásványi anyagok adják meg a sóterápia nemességét és hatékonyságát.