Himalája só feldolgozása és alkamazása

Az őstengerek kiszáradását 250 millió évvel ezelőtt a nap energiája okozta, ez az energia és annak minden pozitív tulajdonsága megtalálható a Himalája sókristály rácsaiban.

A Himalája sókristályban minden olyan kémiai és nyomelem megtalálható, amelyre az embernek szüksége van, és nem tartalmaz szennyeződést.A Himalája kristálysó több millió éves napfényt tárol,tiszta forrásvízzel komplex ásványi alapot biztosít az élet létrejöttéhez, és fennmaradásához. A benne található 84 ásványi és nyomelem kolloid állapotú, ez garantálja hogy a szervezet képes legyen felvenni a szükséges kálciumot, káliumot, magnéziumot és nyomelemeket.

A Himalája kristálysót kézzel bányásszák, kézzel törik szét.Megtisztítják és a napon szárítják. Szín és tisztaság szerint osztályozzák. A legtisztább részeket mossák, ezután kézzel kisebb darabokra aprítják, ebből lesz a darabos fürdősó, az őrölhető só, a finom asztali só, ezt sóőrlőbe tehetjük vagy közvetlenül használhatjuk étkezésre, főzéshez vagy só oldat készítésére.

himalaja20.jpg

Fontos tanács, hogy a sót ne főzzük úgy mint a fűszereket, utólag adjuk hozzá az ételekhez.

A kristálysót a sóbánya legmélyebb és legtisztább szintjéről bányásszák, szinte átlátszó kristályok, amik úgy néznek ki mint a csiszolatlan gyémánt. Életünk különböző területein alkalmazzák. A sötétebb köveket fürdősónak dolgozzák fel.

Az egészség megőrzés, táplálkozás és szabad idő területein ugyanúgy kínálkozik alkalmazási lehetőség, mint a különféle bántalmak csillapítására, és betegségek kezelésének kiegészítésére.

A kristálysóból nem lehet túl sokat fogyasztani, mert egy természetes regulációs kiegyenlítő hatása van.A magas vérnyomást leviszi, az alacsonyat pedig emeli.

Segít a szervezet elsavasodásánál, fogínyvérzésnél, fogínygyulladásnál. Oldja a régi nátrium-klorid okozta izületi lerakodásokat, vesekövet, fogkövet. Természetes úton visszaállítja a szervezet elektrolit háztartását.

A só ugyanolyan fontos az élet fenntartásához mint a víz. Se só, se víz nélkül nem élhetünk.

A könny és a vér 1 %-os sóoldat, ami megegyezik az őstenger sókoncentrációjával. A magzatvíz nem más, mint 37 °C-os, 1 %-os sóoldat. Só nélkül az agyunk nem lenne képes gondolatok megformálására.