Himalája só tömb, lemez és tálakkal szórakoztató a főzés

A Khewra sóbánya Pakisztánban található, a legrégebbi, és a világon a második legnagyobb sóbánya.A kereskedelem már a mogul korszakban kezdődött. A fő alagutat talajszinten fejlesztette ki Dr. H. Warth angol bányamérnök 1872-ben a brit uralom idején.

A Himalája só amely továbbra is a legnagyobb forrása az országnak, évente több mint 350 000 tonnát termelnek ki a mintegy 99%-s tisztaságú sóból. A himalája só átlátszó, fehér, rózsaszín, vöröses marha-piros, és vannak vörös és fehér színű sók.

A himalájai rózsaszín só mitől annyira különleges, hogy úgy gondolják az emberek hogy ez a legtisztább formája a sónak ami a rendelkezésünkre áll. Mivel ez az őstengeri sóból származik, több mint 84 fajta ásványi- anyagot tartalmaz, egy csipetnyi kalcium, kálium, réz és vas is található benne.

himalaja23.jpg

Himalájai só lemezekkel szórakoztató és drámai módon lehet sütni, és ételeket felszolgálni. Minden himalájai só lemezhez vagy sótéglához, só tálakhoz egy alapos főzési útmutatót lehet kapni, amely iránymutatást ad a használat és tisztítás, valamint különböző kiszolgáló tippeket és recept ötleteket.

 

A himalájai só lemezek segítségével hideg szobában, nem igényel különleges utasításokat, csak készítsék el az ételt a só tálra és tálalják. Ne feledjék, hogy a nedvesebb élelmiszerek gyorsabban veszik fel a sót a sós tömbről. A Himalája sókristályban minden olyan kémiai és nyomelem megtalálható, amelyre az embernek szüksége van. Nem szükséges fűszerezni.

Himalája só blokkok a saját életüket élik, amikor elkezdi használni őket,és felmelegszik, a színe megváltozik és drasztikusan el kezd repedezni, ettől nem kell idegeskedni. A só egy bonyolult, ravasz, kiszámíthatatlan anyag, ezért annyira szórakoztató vele sütni és főzni.